Huvudbild

Faktura

Som kund hos Apotekstjänst betalar du enklast dina patientavgifter via Apotekskonto hos företaget PayEx. PayEx sköter betalningshanteringen för alla privata apotekskedjor i Sverige. Med PayEx’ Apotekskonto får du som kund möjlighet att delbetala kostnader för de läkemedel och vissa förbrukningsartiklar som ingår i högkostnads-skyddet/läkemedelsförmånen. Betalningen delas då upp på 12 månader, men du kan också välja att betala hela beloppet. Mer information om betalningar och hur du ansöker om Apotekskonto hittar du här.

Vanliga frågor och svar om fakturor

Måste jag ansöka om PayEx Apotekskonto?

Nej, det är helt frivilligt. Däremot finns det många fördelar med att betala via PayEx Apotekskonto, till exempel möjlighet till delbetalning, betalning via autogiro, en lägre aviseringsavgift och möjlighet att få faktura till annan adress än folkbokföringsadress.

Jag har inte möjlighet att teckna avtal med PayEx om Apotekskonto. Hur gör jag då?

Om du ansökt om Apotekskonto och fått avslag och om krediten inte kan beviljas, får du hämta dina läkemedel och betala kontant på apotek. Du hämtar på samma apotek som tidigare. I händelse av någon förändring så kommer Apotekstjänsts kundtjänst att kontakta dig. Har du redan fått leverans och faktura behöver du dock betala denna innan du blir kontantkund.

Vi skickar alltid fakturor till registrerad folkbokföringsadress. Om du har flyttat ska folkbokföringsadress uppdateras. På Skatteverket hittar du mera information om hur du går tillväga.

Har du övriga frågor gällande din faktura är du välkommen att kontakta oss. Skicka ett mail till faktura@apotekstjanst.se eller ring oss på telefon 08-766 78 21.

En eventuell reklamation mot faktura skall meddelas senast åtta (8) dagar efter fakturadatum.

Jämförelse

PayEx Apotekskonto

Faktura från Apotekstjänst

Delbetalning möjlig

Ja

Nej

Autogiro möjligt

Ja, vid delbetalning

Nej

Faktura/hanteringsavgift

19 kronor i aviseringsavgift för faktura per månad

eller

14 kronor i aviseringssavgift för autogiro per månad

35 kronor i aviseringsavgift för faktura per månad

Villkor

PDF-blankett Villkor för fakturering och betalning av patientavgift för apoteksartiklar från Apotekstjänst Sverige