Huvudbild

Faktura

Nu har vi fakturerat läkemedelskostnader för inköp gjorda hos Apotekstjänst till och med 12 november.

Som patient hos Apotekstjänst betalar du enklast via Apotekskonto hos företaget PayEx. PayEx sköter betalningshanteringen för alla privata apotekskedjor i Sverige. Med PayEx’ Apotekskonto får du som kund möjlighet att delbetala kostnader för de läkemedel och vissa förbrukningsartiklar som ingår i högkostnads-skyddet/läkemedelsförmånen. Betalningen delas då upp på 12 månader, men du kan också välja att betala hela beloppet. Mer information om betalningar och hur du ansöker om Apotekskonto hittar du här.

Vi skickar alltid fakturor till registrerad folkbokföringsadress. Om du har flyttat ska folkbokföringsadress uppdateras. På Skatteverket hittar du mera information om hur du går tillväga.

Har du övriga frågor gällande din faktura är du välkommen att kontakta oss. Skicka ett mail till faktura@apotekstjanst.se eller ring oss på telefon 08-766 78 21.

En eventuell reklamation mot faktura skall meddelas senast åtta (8) dagar efter fakturadatum.

Vanliga frågor och svar om fakturor

Varför har läkemedelskostnaderna inte fakturerats förrän nu?

Apotekstjänst tog i maj 2013 över uppdraget att leverera dosdispenserade läkemedel från statliga Apoteket AB. De allra flesta dospatienter betalade tidigare sina dosdispenserade läkemedel via Apotekets delbetalningskonto, som hanteras av företaget PayEx. Vi hade fått uppgift om att samma delbetalningskonto skulle kunna användas för att fakturera läkemedelskostnader från Apotekstjänst. Tyvärr valde Apoteket AB att inte medverka till en överföring av dessa, och strax innan Apotekstjänst tog över verksamheten meddelades att befintliga delbetalningskonton inte skulle kunna användas för vår fakturering. Alla dospatienter var tvungna att ansöka om nytt delbetalningskonto, PayEx Apotekskonto.

Information och ansökningsblanketter har vid två tillfällen under sommaren/hösten skickats ut till alla dospatienter. Vi har sedan inväntat ansökningar för att kunna erbjuda så många som möjligt valet att delbetala. Landstingen, som är våra uppdragsgivare, har haft ett tydligt önskemål om att avvakta med fakturering. Denna fakturering inkluderar därför samtliga inköp gjorda hos Apotekstjänst från och med maj 2013.

Måste jag ansöka om PayEx Apotekskonto?

Nej, det är helt frivilligt. Däremot finns det många fördelar med att betala via PayEx Apotekskonto, till exempel möjlighet till delbetalning, betalning via autogiro, en lägre aviseringsavgift och möjlighet att få faktura till annan adress än folkbokföringsadress.

Jämförelse

PayEx Apotekskonto

Faktura från Apotekstjänst

Delbetalning möjlig

Ja

Nej

Autogiro möjligt

Ja, vid delbetalning

Nej

Faktura/hanteringsavgift

19 kronor i aviseringsavgift för faktura per månad

eller

14 kronor i aviseringssavgift för autogiro per månad

35 kronor i aviseringsavgift för faktura per månad

Villkor

PDF-blankett Villkor för fakturering och betalning av patientavgift för apoteksartiklar från Apotekstjänst Sverige